Gran Canaria. Vår kanari øy.
Oppdatert: 29.12.2005

Hvilken av Kanariøyene som er den fineste å bo på kan diskuteres. Øyene er mange og de er ganske ulike, fra øyene lengst vest i havet som har mest fuktighet og derfor har mest vegetasjon til de som ligger lengst øst og har nærmest ørkenliknende forhold.

Gran Canaria har blitt vår øy. Kanskje litt ved tilfeldigheter, men også ved et samspill av forskjellige forhold. Sørvestsiden av øya i området Arguineguin til Puerto Mogan har et av de aller beste klimaene i verden for folk som ikke er friske. Det er hovedgrunnen for at vi oppholder oss der i vinterhalvåret. I dette området er det en stor norsk koloni, kanskje vel stor synes nok mange. Men her kan du ha et aktivt sosialt liv hvor du treffer hyggelige mennesker, både nordmenn og andre, hvor du går. 

Mange tror at et liv i Syden bare er barer, strender og masse turister. Men det er både mye mere og kan også være noe ganske annet. Du kan gå turer av alle grader, fra å gå langs strendene i kveldssola till krevende heldags turer oppe i fjellene. Det er også kort veg til ekte spanske byer der du kan oppleve et Gran Canaria langt unna turistmaset på de store turiststedene. 
Det håper vi at vi kan være med å vise på disse sidene om Gran Canaria; Vår kanari øy.

Har du vært inne på disse sidene tidligere og nå lurer på hvor det er blitt av bildene av huset vårt her sør, så er plasseringen av disse nå endret. 
Om du vil se disse, kanskje for å se om det kan være en tanke å spørre om huset kan lånes, vi tenker at det kan være aktuelt til venner og kjente av oss, så ta kontakt pr. e-post.


I valmueeng

Fra turen til Veneguera

Denne siden er under oppbygging og vil inneholde både informasjon og fotografier om og av et Gran Canaria som vi etter hvert mer og mer lærer å kjenne og som vi blir mer og mer glad i. I slutten av januar regner jeg med at siden vil ha fått mer av det utseende den skal ha, så velkommen igjen.

Kjell